English

Onderhoudsinstructies voor uw auto!

 Wij raden aan uw auto één- tot tweewekelijks te wassen om overmatige vervuiling te voorkomen. Uw auto krasvrij wassen wordt het beste bereikt door te werken volgens de 2 emmer methode. Een emmer voor schoonwater en een voor vuilwater. Wij raden het af om naar een geautomatiseerde wasstraat te gaan, handcarwash borstels te gebruiken en reinigingsmiddelen te gebruiken met een hoog pH-gehalte. Vermijd daarbij ook het wassen in direct zonlicht om strepen en kalkspots te minimaliseren.  

Mocht u nog vragen of interesse hebben in onze producten en/of diensten, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via de mail info@frijnsunlimited.com of telefonisch via +32 493 59 39 69. Frijns Unlimited biedt ook waskaarten aan. U kan dan voor regelmatige wasbeurten bij onze professionals terecht. Meer info? Neem dan contact op via mail of telefoon.

Carwrap / PPF

Na de installatie van zowel een Carwrap of Paint Protectie Film raden wij het ten strengste af om u auto de eerste 14 dagen te wassen. Pas na 14 dagen is de hechting volledig en kunt u de auto wassen volgens de onderstaande stappen.

 

Ceramic coating

Na het aanbrengen van een Ceramic Coating dient u de eerste 7 dagen zoveel mogelijk wrijving, watercontact en chemicaliën te vermijden. Dit betekent dat de auto NIET gewassen mag worden. Het verwijderen van kleine plekken vogeluitwerpselen mag, doe dit zeer voorzichtig met geen druk en met zo weinig mogelijk wrijving, hiervoor kunt u CARPRO Elixer gebruiken. Voor grotere plekken raden wij aan om even contact op te nemen.  Na de eerste 7 dagen kunt u de auto wassen volgens de onderstaande stappen.

Bij een Ceramische Coating adviseren wij om ieder jaar een onderhoudsbehandeling aan. Tijdens deze behandeling controleren en herstellen wij de eigenschappen van de Ceramische Coating.  

Onderhoudsproducten

Wij zijn overtuigd van de werking van Carpro producten en raden deze daarom ook graag voor uw auto aan. Deze zijn verkrijgbaar op onze bedrijfslocatie in 3620 Lanaken of u kunt deze via onze webshop bestellen. Daarbij raden wij het aan om gebruik te maken van een hogedrukreiniger om uw auto af te spuiten.

Stap 1: Velgen en banden

Start uw wasproces met het reinigen van de banden en velgen. Wij adviseren hier de CAPRO IronX voor. Laat het product volgens de instructies inwerken. Tijdens het inwerken kunt u de banden insprayen en schrobben met CARPRO Retyre. Vervolgens gebruikt u een washandschoen zoals de Carpro Wheelsmitt, detailborstel of een velgenborstel zoals de Wheel woolie om de velg van de binnenzijde schoon te maken. Wij raden aan om de velgenborstel en washandschoen steeds te gebruiken in een aparte emmer met shampoo-water. Na het schoonmaken spuit u de velg grondig af met de hogedrukspuit.

Aanbevolen producten:

 • CARPRO IronX – Verwijdert remstof en vliegroest
 • CARPRO Retyre – All Purpose Cleaner voor het reinigen van de banden
 • Wheel Woolies – Veilige, wollen velgenborstels (ideaal voor meerspaakse velgen of nauwe ruimten zoals bij de remklauwen)
 • Carpro Wheelsmitt – Mircovezel washandschoen, special voor velgen en banden 
 • Tyre Brush – Bandenborstel

Stap 2: Pre-wash

Na het schoonmaken van de velgen en banden gaat u over tot de pre-wash. Deze pre-wash dient ervoor om zoveel mogelijk vuil los te maken en te verwijderen alvorens u begint aan de handwash. U begint de pre-wash met het afspuiten van uw auto met de hogedrukreiniger. Vervolgens spuit u de u de auto volledig in met CARPRO Lift middels een foamcannon. Dit product laat u inwerken middels de instructies op het product. Hierna spuit u de auto volledig af met de hogedrukreiniger. Wij raden deze pre-wash aan omdat dit de kans op krassen en swirls tijdens de handwash aanzienlijk verkleind.

Aanbevolen producten:

 • CARPRO Lift – Beste snowfoam voor gecoate auto’s
 • CARPRO Reset – Beste snoafoam voor auto’s met Sealant en/of wax.
 • Foam Cannon

Stap 3: Handwash

Bij de handwash raden wij het aan om gebruik te maken van 2 Was Emmers met Grit Guard roosters, een met shampoo-water en een met schoon spoelwater. Wij raden aan om CARPRO Reset om te gebruiken als shampoo. Neem de CARPRO Dabdab Wash Pad en maak deze nat in het shampoo emmer. Start de handwas met het dak van de auto en werk enkel in rechte lijnen. Zet niet te veel druk met de washandschoen! Maak de handschoen bij ieder paneel schoon in de schoonwater emmer en weer nat met het shampoo water. Werk van top to bottom, eindig met de onderste delen van de auto. Vervolgens spuit u de auto volledig af met de hogedrukreiniger. Na het afspuiten raden wij aan om de auto in te sprayen met CARPRO Hydro2Lite voor een Hydrofobelaag welke tot 3 maanden blijft zitten. Gebruik deze middels de instructies op het product.

Aanbevolen producten:

 • Was Emmers met Grit Guard roosters – Je gebruikt best 2 emmers (één met shampoo en één met spoelwater). Het rooster scheidt het vuil van het water.
 • CARPRO Reset – Beste autoshampoo (pH-neutraal)
 • CARPRO Dabdab Wash Pad – Microvezel of wollen washandschoen
 • CARPRO Detailingbrushes – Een harde en een zachte details brush
 • CARPRO Hydro2Lite – de ideale hydrofobe laag 

Stap 4: Afdrogen

Voor het afdrogen raden wij de CARPRO Dhydrate droogdoek aan. Droog de auto zonder druk te zetten. Gebruik een tweede CARPRO microvezeldoek om de deurstijlen te drogen. U kunt de hoeken en kieren (spiegels, grill,…) droogblazen als u beschikt over perslucht of een blower. Beschikt u hier niet over dan kunt u deze zo goed mogelijk drogen met de microvezeldoek

Aanbevolen producten:

Stap 5: Finishing touch

Let op – deze stap is niet nodig als u de CARPRO Hydro2Lite spray heeft gebruikt in stap 3.

Na iedere wasbeurt kunt u met de CARPRO Elixir detail spray de auto voorzien van een glansversterkende en hydrofobe laag, welke een ongeveer een maand blijft zitten. Deze spray moet u na iedere wasbeurt herhalen. De CARPRO Elixir is de perfecte spray voor het onderhoud van uw Ceramische Coating.

Aanbevolen producten:

Voor meer tips en informatie mag u graag contact met ons opnemen. Onze professionals helpen u graag verder of geven u meer uitleg.

Your request was sucessfully submitted. You will be contacted soon by our colleagues.
× Image Modal
'